dinsdag 24 juli 2012

Zomerse Gnocchi salade

Eindelijk zomer!

26 graden, zon en een blauwe lucht, het is eindelijk zomer in Nederland! Daarom een lauw-warme salade met kip, gnocchi en zelfgemaakte pesto.


Ingrediƫnten:
- 2 stuks kipfilet liefst biologische
- Gnocchi
- Cherry of roma tomaatjes
- Rucola
- Basilicum (flinke hand vol)
- Pijnboompitjes (geroosterd, 40 gr)
- Parmezaanse kaas (geraspt, klein handje vol)
- Olijfolie
- 1 teen knoflook (kleintje)
- Zwarte peper en zout


Recept:
Kruid de kipfilet met peper en zout en bak deze eerst iets harder aan, zodat de buitenkant knapperig wordt en laat hem dan op laag vuur verder braden. 

Maak ondertussen de pesto. Rooster daarvoor eerst de pijnboompitjes in een pan zonder olie, en roer regelmatig door de pan zodat de pitjes niet verbranden. Gebruik voor de pesto een keukenmachine of blender. Stop hierin de basilicum, paar flinke scheuten oflijfolie, de parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, peper en zout en de geroosterde pijnboomtjes (als ze geroosterd zijn). Maal dit alles fijn en voeg zo nodig nog wat olijfolie toe als de pesto te droog is. Proef regelmatig en voeg zo nodig, wat extra kaas, basilicum of zout en peper toe.

Zet een pan heet water op het vuur. Snijd dan de tomaatjes doormidden en voeg deze samen met de rucola in een kom. Kook vervolgens de gnocchi 2 min in een pan met water, spoel de gnocchi na het koken af met koud water. Zo voorkom je dat de sla plakkerig wordt.

Ondertussen is de kipfilet klaar, laat deze niet droog bakken! Snijd de kipfilet in stukjes en laat de filet heel even afkoelen. Als de gnocchi en de kipfilet zijn afgekoeld voeg deze dan bij de rucola en tomaatjes. Meng vervolgens de pesto met alle ingrediƫnten en de salade is klaar om te serveren!

Smakelijk eten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten