dinsdag 9 oktober 2012

Pasta met amandelpesto



Wat is pesto? In Nederland is pesto al een aantal jaren hip en overal verkrijgbaar. Echter is de pesto die de meeste Nederlanders kennen, de pesto uit de supermarkt niet van goede kwaliteit. Net als andere recepten uit de Italiaanse keuken komt een recept het beste tot zijn recht, wanneer verse en kwaliteits ingrediënten worden gebruikt. De originele pesto is de pesto Genovese, voor het recept zie zomerse gnocchi salade. Een beetje creatief zijn met pesto is niet verkeerd vindt ook Jamie Oliver. Daarom nu een recept uit zijn boek, pasta met amandelpesto!




Ingrediënten:
  • Amandelen (half bakje)
  • 2 rode pepers
  • Basilicum, handvol plus wat extra
  • Parmezaanse kaas, handvol grof geraspt
  • Roma of cherry tomaatjes, 1 bakje
  • Knoflook
  • Ansjovis 6 filets of pancetta 50 gr (ipv zout)
  • Olijfolie, flinke scheut
  • Pasta (ragatoni)

Recept:
Eigenlijk is het heel simpel. Neem een blender of keukenmachine laat wat tomaatjes en basilicum blaadjes over voor de garnering en stop alle overige ingrediënten in de machine. Machine aan, en klaar is de pesto! De pasta kun je van te voren koken zodat je direct alles kunt mengen. Gebruik aan het einde de overige basilicum blaadjes en tomaatjes voor de garnering, en eten maar!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten